چطور کرپ درست کنیم

چطور کرپ درست کنیم

کرپها در واقع پسرعموی توپُر و سبُک پنکک‌های فرانسوی هستند. آنها به سادگی و یا با لایه‌ای از کره، شکر، مربا، شکلات و یا حتی هر چیز دیگه‌ای خوشمزه و لذید میشن. حالا میخواهم طرز تهیه خمیر کرپ، پختنش و انواع مختلف سرو آنرا بهتون توضیح بدم. بعد از خوندن این مطلب، وسوسه میشین تا کرپ‌های خوشمزه و ابتکاری با مواد مختلف برای خودتون و یا دوستاتون آماده کنید.

 

مواد لازم برای کرپها:

یک فنجان شیر

۴ تخم مرغ

یک فنجان آرد

یک تا یک ونیم قاشق چایخوری شکر

یک هشتم قاشق چایخوری نمک

دو قاشق غذاخوری کره آبکرده

 

مواد لازم برا کرپهای بدون شکر:

یک فنجان آرد

۲ تخم مرغ

یک فنجان شیر

یک چهارم فنجان آب

۴ قاشق غذاخوری کره آبکرده

هرمیوه ای مثل توت فرنگی، بلوبری

نوک قاشق چایخوری نمک (البته اختیاریه)

 

طرز تهیه:

تهیه خمیر

11

 

۱- همزدن سریع تخم مرغها و نمک= تخم مرغها را در کاسه‌ای بشکنید و با یک همزن دستی آنها رو هم بزنید تا سفیده و زرده با هم خوب مخلوط بشه. بعدش نمک رو اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید.

 

22

 

۲- به نوبت شیر و آرد را اضافه کنید= اول یک مقدار کمی از آرد رو اضافه کنید و بهمراه تخم مرغها هم بزنید و بعد یک مقدار کمی شیر رو به مواد اضافه کنید و هم زدن رو ادامه بدین. سپس یه مقدار دیگه از  آرد رو اضافه و هم بزنید و دوباره یه مقدار شیر رو اضافه کنید و خوب هم بزنید و این کار رو ادامه بدید تا شیر و آرد تمام بشه و در پایان مواد یکدستی داشته باشید. حتی میتونید شیر و آرد رو در ظرف جداگانه‌ای خوب هم بزنید وبعد به تخم مرغها اضافه کنید. اینکه از شیر کم چرب یا پرچرب استفاده کنید در اختیار خودتونه.

 

33

 

۳- اضافه کردن شکر و کره: اول شکر رو اضافه کنید کمی هم بزنید و بعد کره رو. هم زدن رو ادامه بدین تا مخلوط کاملا یکدست و نرم و زرد رنگی داشته باشید. در پایان اگر دیدید که مواد کرپ خیلی غلیظ به نظر می‌آید کمی به آن شیر اضافه کنید و هم بزنید تا مواد بدست آمده مثل خمیر پنکک سفت نباشد و شل‌تر باشد.

 

44

 

۴- مرحله پختن کرپ: ابتدا تابه نچسب روی اجاق بگذارید و حرارت رو زیاد کنید تا داغ بشه. بعد یک مقدار از کرپ (حدودا سه قاشق) رو وسط آن بریزید. حواستون باشه که همه مواد رو نریزید چون باعث کلفت شدن کرپ میشه. کرپ خوب باید نازک باشه. بعد تابه رو تکون بدید و یا بصورت دورانی حرکت بدهید تا مواد در تمام سطح تابه یکدست بشه و پخش بشه.

 

55

 

 

66

 

۴- اجازه بدید تا کرپ خودش رو بگیره:

البته بعداز ریختن کرپ حتما شعله رو کم کنید تا کرپ نسوزه. بعد از اینکه سفت شد و روی آن کمی نرم شد میتونید با یک کفگیر به آرومی  برگردونید. اینکار باید براحتی انجام بشه و بعد از اینکه سمت دیگر کرپ هم پخت میتونید تابه رو از روی حرارت بردارید و به آرامی کرپ رو به ظرف دیگه‌ای بوسیله کفگیر منتقل کنید. البته چون لایه آن نازک هست زودتر پخته میشه. احیاناً اگر متوجه شدید که وسط  کرپ هنوز خمیری است و پخته نشده، بزارید تا وسطش بپزه . ضمنا دقت داشته باشید که خیلی هم نباید حرارت بدین چون حالت خوبی  پیدا نمیکنه. در مجموع بین ریختن مواد تو تابه تا پختن کامل آن باید ۴۵ ثانیه طول بکشه. برای همینه که میگم لایه نازکی از مواد رو در تابه نچسب بریزید که زودتر کرپ آماده بشه. اگر کرپتون از وسط نصف شد، اونو بخورید و شروع به درست کردن کرپ بعدی کنید.

مطمئنم اونقدر تو این کار مهارت پیدا میکنید که بدون استفاده از کفگیر، کرپ رو از تابه جدا و تو بشقاب بگذارید.

 

۵- پختن کرپ رو اونقدر ادامه بدین تا موادتون تموم بشه.

 

77

 

برای سرو کردن کرپ روشهای مختلفی هست که اینجا چند موردش رو براتون توضیح میدهم:

  1. سرو کردن با شکر و کره: این معروفترین روش خوردن کرپ در فرانسه است. ابتدا مقدار کمی کره در تابه ریخته تا با حرارت ملایم آب بشه . وقتی صدای جلز ولزش دراومد،  کرپ آماده شده رو داخل تابه برای مدت ۴۵ ثانیه بگذارید بعد برگردانید و بلافاصله یک قاشق چایخوری شکر روی آن بپاشید. از وسط  تا کنید و سرو کنید. میتونید از شکر قهوه‌ای  یا پودر قند هم بجای شکر سفید استفاده کنید.  البته میزان اضافه‌کردن شکر نیز به ذائقه خودتون بستگی داره میتونید کم یا بیشتر کنید.

اگر مایل بودید میتونید چند قطره لیموترش هم روی آن بچکونید که خیلی خوشمزه اش میکنه.

 

88

 

۲- سرو کردن کرپ با شکلات: خوردن یک کرپ با لایه شکلاتی فوق‌العاده لذیده. برای اینکار میتونید یک مقدار کمی کره در تابه آب کنید و کرپ رو در آن قرار بدین و بعد از ۴۵ ثانیه برگردانید و کمی شکلات روی آن بپاشید و بعد در بشقاب سرو کنید.

۳-سرو کردن کرپ با میوه: توت فرنگی، هلو، سیب و حتی آلو میتونه کرپهای خوشمزه و لذیذی باشه که از خوردنش لذت ببرید مخصوصا زمانیکه یه مقدار شکر هم روی آنها بپاشید.

۴-سرو کردن کرپ با موز: برای اینکار روشهای مختلفی وجود داره. یک موردش اینه که شما میتونید یک مقدار کمی شیر و خامه رو باهم مخلوط کنید و روی حرارت هم بزنید تا کمی غلیظ بشه و بعد موزها رو که خرد کرده‌اید به آن اضافه کنید و تا دو دقیقه صبر کنید تا بپزه. صبر کنید تا این سس کمی خنک بشه. بعد میتونید روی کرپتون بریزید و با پاشیدن کمی دارچین و  شکلات رنده شده نوش جان کنید.

 

99

 

۵-کرپها میتونند وقت ناهار هم جایگزین بسیار مناسبی برای ساندویچ باشند: میتونید کمی پنیر روی کرپ رنده کنید و بعد کمی از تکه‌های ژامبون گوشت، اسفناج، فلفل دلمه‌ای و یا هر سبزی دیگه‌ای که دوست داشتید روی آن استفاده کنید. بعدش آنرا میتونید تا کنید و دو طرفش رو سرخ کنید یا اینکه بصورت رول بپیچید و دو روی آنرو سرخ کنید.

 

خب میبینم که با روش پخت کرپ آشنا شدید. میتونید با توجه به ذائقه خودتون این کرپهای خوشمزه رو بجای نان در وقت صبحانه استفاده کنید و با کمی کره و عسل و یا مربا نوش جان کنید یا اینکه میتونید در وقت ناهار با ژامبونهای مختلف و پنیر رنده شده و سبزیحات، گوشت چرخ شده و پخته و یا هرچیز دیگه‌ای که به نظرتون میآید آنرا آماده کنید و برای داشتن شامی سبک هم میتونید روی کرپ مخلوطی از کاهو، پیاز خرد شده، کمی تکه‌های خرد شده مرغ یا جوجه که قبلا پخته‌اید و یک مقدار سس مایونز بگذارید و در تابه گرم کنید و از خوردنش لذت ببرید.

 

100

 

101

 

منبع : Wiki how

 

چطور کرپ درست کنیم
برچسب ها :