کافئین و اثرات آن بر بدن

کافئین و اثرات آن بر بدن

کافئین بلوری سفید و شفاف است که از کربن، هیدروژن، نیتروژن و اکسیژن ( C8 H10 N4 O2 ) درست شده و به دسته “زانتین ها” مربوط می شود. این ماده بی بو است و طعم تلخی دارد.

خواص کافئین از همان زمان که دانه های قهوه کشف شد، مشخص گردید. کافئین در دنیا به عنوان بزرگترین دارو شناخته می شود .

برخی از مضرات آن عبارت اند از :

  • اضطراب، تشویش، نگرانی، دلواپسی
  • کلسترول
  • سنگ کلیه
  • بیماری پارکینسون
  • فشارخون
  • بی خوابی / کم خوابی
  • مشکلات تنفسی

سازمان بین المللی المپیک از تاثیرات رو به افزایش کافئین، با خبر است، بنابراین مدت هاست که در لیست دارو های ممنوعه قرار دارد.

تحقیقات بیانگر آن است که کافئین توانایی نفوذ کردن به سلول های بدن انسان را دارد و بر روی سیستم آن تاثیر می گذارد؛ ناراحتی های قلبی، تنفسی، بیماری های عصبی و گوارشی از جمله آنهاست.

 

کافئین در مرور زمان :

  • باعث تاثیر به روی رگ های قلبی و سیستم عروقی شده و باعث پایین آمدن فشار خون می شود .
  • مانند دارویی عمل کرده و باعث کم کردن سر دردها از جمله میگرن می شود .
  • ادرار آور است .
  • باعث افزایش هوشیاری و حافظه شده و از خواب آلودگی جلو گیری می کند .
  • فعال کردن تنفس به ویژه در بیماران مبتلا به آسم و کودکان نارس

اندازه گیری دقیق مقدار کافئین موجود در هر فنجان کاری بسیار دشوار است زیرا وابسته به فاکتور های زیر است :

  1. منطقه و ترکیبات Blend ، مقدار کافئین موجود در قهوه عربیکا تقریبا نصف قهوه روبوستا است. بنابراین Blend  هایی که درصد روبوستا بیشتر دارند مقدار کافئین بیشتری دارند.
  2. درجه Roast معمولا هرچه مقدار Roast بیشتر باشد، از درصد کافئین کاسته می شود، ولی آنقدر نیست که مقدارش قابل قیاس باشد .
  3. مقدار زمان بین قهوه و آب، از آنجا که کافئین محلول در آب است، هرچه مقدار زمان قهوه آسیاب شده در آب بیشتر باشد، کافئین بیشتری در نوشیدنی خواهد بود .

به طور کلی در نوشیدنی های اسپرسو، مقدار کافئین کمتر از دیگر متد های تهیه نوشیدنی است. در اسپرسو به طور میانگین ۹۰-۲۰۰ میلی گرم کافئین است که در مقایسه با قهوه تولید شده توسط فیلتر ناچیز است ( مقدار ۱۵۰-۳۰۰ میلی گرم) که البته بستگی به سایز فنجان سرو شده نیز دارد .

 

منبع : محمد آقا محمد خانی از کافه ریبار

 

کافئین و اثرات آن بر بدن